De perfecte salontafel en bijzettafel voor jouw zithoek - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 09 Augustus 2024

De perfecte salontafel en bijzettafel voor jouw zithoek

Hoe kies je nu de perfecte tafel voor jouw zithoek en hoe style je deze het beste? We geven je graag wat tips!

Een salontafel of bijzettafel is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een stijlvol element dat de uitstraling van je zithoek compleet maakt. In onze collectie hebben we zowel vierkante als ronde salontafels, en elegante bijzettafels in verschillende formaten en houtsoorten.

De vorm van de tafel kan de dynamiek van de ruimte beïnvloeden. Welke vorm salontafel kies je; vierkant, rond of rechthoekig?

Ronde salontafels
1. Ideaal voor kleinere ruimtes of als je een zachtere, meer organische look wilt creëren.
2. Ronde tafels, zoals de salontafel Olfi (eiken), zijn perfect om een centraal punt te creëren zonder harde hoeken, wat ook veiliger kan zijn voor huishoudens met kinderen.

Vierkante of rechthoekige salontafels
1. Bieden een strakke en moderne uitstraling, zoals de salontafel Mikko (eiken) en de salontafel Rikke (walnoot).
2. Geschikt voor grotere ruimtes en hoeken, omdat ze meer oppervlak bieden voor decoratieve items en praktisch gebruik.

Welke houtsoort kies je?
De keuze van houtsoort kan de uitstraling en duurzaamheid van je tafel beïnvloeden. Hier zijn enkele populaire opties:

Eikenhout
1. Eikenhout staat bekend om zijn duurzaamheid en sterke structuur, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik.
2. Het heeft een warme, natuurlijke uitstraling die goed past in zowel moderne als klassieke interieurs. Onze salontafels Olfi en Mikko zijn prachtige voorbeelden van het gebruik van hoogwaardig eikenhout.

Walnotenhout
1. Walnotenhout heeft een diepe, rijke kleur en een fijne nerf, wat een luxueuze uitstraling geeft aan elk meubelstuk.
2. Elk stuk walnotenhout heeft een uniek patroon en kleurvariatie, wat elke tafel een uniek karakter geeft. Salontafel Rikke in walnotenhout is een toonbeeld van elegantie.

Beukenhout
1. Beukenhout heeft een lichte kleur en een gelijkmatige nerf, wat zorgt voor een neutrale en veelzijdige look.
2. Beukenhout is ook zeer sterk, waardoor het een uitstekende keuze is voor meubels die veel gebruikt worden. Salontafel Tomrer is een goed voorbeeld voor een lichte en frisse look die ook bereikt kan worden met beukenhout.


Links: Vintage Artifort loungechair (verkocht), salontafel Rikke walnoot, rechts: Eetkamerstoel Koehoorn, bijzettafel Fraek

Hoogte: wat past het beste?
De hoogte van je salontafel of bijzettafel kan een groot verschil maken in comfort en esthetiek. Hier zijn enkele richtlijnen om te overwegen:

Hoogte van de bank
1. Een salontafel zou ongeveer dezelfde hoogte moeten hebben als de zitting van je bank of fauteuil, meestal rond de 40 cm. Dit zorgt ervoor dat items op de tafel gemakkelijk bereikbaar zijn.
2. Bijzettafels zijn vaak iets hoger, zodat ze naast een hogere armleuning of naast een stoel goed tot hun recht komen.

Stylingtips voor jouw koffietafel of salontafel
De juiste styling kan je tafel echt laten schitteren. Hier zijn enkele tips:

1. Gebruik een mix van hoge en lage decoraties, zoals vazen en boeken, om diepte en interesse toe te voegen. Bijvoorbeeld, plaats een mooie vaas met bloemen op de eiken bijzettafel Sød en combineer deze met een stapel stijlvolle tijdschriften.
2. Op een grotere tafel zoals salontafel Rikke, kun je een dienblad gebruiken om kleinere items bij elkaar te houden, wat een stijlvolle uitstraling geeft.
3. Speel met verschillende materialen en kleuren die passen bij de rest van je interieur. Houten tafels brengen warmte en een natuurlijke uitstraling.

Met deze tips en onze veelzijdige collectie ben je verzekerd van een zithoek die zowel functioneel als stijlvol is. Of je nu kiest voor een ronde of vierkante tafel, hoog of laag, of de keuze maakt voor een eiken salontafel of een beuken bijzettafel, de juiste keuze maakt een wereld van verschil. Veel plezier met je meubel! 

Je bent welkom in onze showrooms in Zaandam en Utrecht om onze collectie tafels te komen bekijken. Volg ons ook op Pinterest en Instagram

Recent posts